Hotstone en Paraffine

Hotstone en Paraffine

Een hotstonemassage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden. De voor een hotstonemassage gebruikte stenen zijn basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast. De in mijn praktijk gebruikte stenen zijn afkomstig uit de zee rond Hawaii. Eb en vloed hebben er voor gezorgd dat de stenen glad, rond en wat plat geworden zijn.
Ook wanneer je stevig tot zeer stevig gemasseerd wilt worden, kun je hier terecht. Bijvoorbeeld bij de bekende spierknopen tussen ruggengraat en schouderbladen of bij rugpijn. Ik gebruik hierbij technieken uit de diepe bindweefselmassage.

Hoe ziet een hotstonemassage eruit?

Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens masseer ik een ander deel van het lichaam met warme, etherische olie. Ik masseer afwisselend met of zonder stenen. Als er op een plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en mijn handen gelijktijdig hun werk. Vervolgens masseer ik het deel van het lichaam waar eerst de stenen op lagen. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in het spierweefsel komen, wat de massage effectiever maakt.

Wat is het effect van een hotstonemassage?

Een hotstonemassage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Een hotstonemassage draagt bij aan:

  • ontspanning
  • stressvermindering
  • betere doorbloeding
  • ontspanning van stijve spieren
  • hotstonemassage is bovenal een weldaad om van te genieten.

Paraffine Behandeling

Zijn uw handen of voeten ook zo droog, ruw, schraal of zelfs pijnlijk? Dat kan door extreme invloeden zoals weersinvloeden, maar ook schoonmaakmiddelen drogen uw handen enorm uit. Maar ook interne invloeden zorgen ervoor dat handen en voeten pijnlijk aanvoelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld eczeem of reuma.

Uw handen en/of voeten worden in de warme, heerlijk geurende vloeibare paraffine (2 tot 3 keer) gedompeld. Vervolgens sluiten we de handen/voeten af met plastic en verpakt in een warme slof of handschoen. De behandeling verzacht de opperhuid en maakt de onderhuid elastischer. De warme paraffinelaag stimuleert de bloedsomloop, kalmeert en ontspant. Een weldaad voor handen en voeten. Na ongeveer 10-15 minuten word de, inmiddels gestolde, paraffine van uw handen/voeten afgemasseerd. Deze behandeling geeft een facelift aan handen of voeten, maakt ze soepel en zacht, vrij van droge rimpels en voorkomt droge pijnlijke winterhanden of wintervoeten. Het resultaat is direct zichtbaar en voelbaar met een langdurige werking. Tevens worden de handen en voeten beschermd tegen invloeden van buitenaf.